ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Χριστιάννα Στυλιανίδου 17 • 09 • 2022

Καταγγελία για επίθεση αστυνομικού κατά δημοτικού συμβούλου

Χριστιάννα Στυλιανίδου
Καταγγελία για επίθεση αστυνομικού κατά δημοτικού συμβούλου
17 • 09 • 2022

Σύμφωνα με καταγγελία άνδρας των ΜΑΤ χτύπησε στο πρόσωπο τον δημοτικό σύμβουλο και δικηγόρο, Π. Αντωνίου, όταν ο τελευταίος διαμαρτυρήθηκε για την αστυνομική βία που ασκείτο στην διαδήλωση της 17ης-9-2022 στην Αθήνα.

Ποιο είναι το πρόβλημα με το Κράτος Δικαίου

Σε ένα κράτος δικαίου, η δράση και η λειτουργία των Αστυνομικών Αρχών πρέπει να διέπεται από ορισμένες αρχές, όπως μεταξύ άλλων την αρχή της νομιμότητας, την αρχή της αναλογικότητας, την απαγόρευση της καταχρηστικής άσκησης της αστυνομικής εξουσίας, τον σεβασμό και την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Οι αρμοδιότητες των αστυνομικών αρχών και η συμπεριφορά που πρέπει να επιδεικνύουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ρυθμίζονται μεταξύ άλλων από το π.δ. 141/1991 και το π.δ. 254/2004.

Παρότι η Αστυνομία έχει  τη δυνατότητα να προβεί ακόμα και στην άσκηση βίας προκειμένου να επιβάλλει το νόμο, αυτό δεν σημαίνει ότι και η όποια άσκηση προληπτικής ή κατασταλτικής βίας εκ μέρους της είναι νόμιμη. Αντιθέτως, η αυθαίρετη χρήση της δυνατότητας άσκησης βίας και η καθ’ υπέρβαση των νομίμων ορίων αστυνομική δράση αποτελούν ένα επικίνδυνο φαινόμενο για μία δημοκρατία.

Όπως αναφέρεται στην από 18-9-2022 καταγγελία της δημοτικής παράταξης «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή» όταν ο δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος, Π. Αντωνίου, απευθύνθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις διαμαρτυρόμενος για την απαράδεκτη αστυνομική βία που ασκείτο στο πλαίσιο διαδήλωσης, άνδρας των ΜΑΤ τον χτύπησε στο πρόσωπο, συμπεριφορά η οποία φαίνεται να εκφεύγει των νομίμων ορίων της αστυνομικής δράσης.

Χριστιάννα Στυλιανίδου
Περισσοτερα
Αν έχεις εντοπίσει παραβίαση του Κράτους Δικαίου, κάνε κι εσύ αναφορά!
ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΦΟΡΜΑΣ ΣΤΟ GOVWATCH
ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ GLOBALEAKS
Υποστήριξε το έργο του govwatch
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ