ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
The Manifold 27 • 11 • 2021

Αστυνομικοί επιτέθηκαν με χημικά στον δημοσιογράφο Κ. Μαυρίδη

The Manifold
Αστυνομικοί επιτέθηκαν με χημικά στον δημοσιογράφο Κ. Μαυρίδη
27 • 11 • 2021

Ο δημοσιογράφος βρισκόταν σε διακριτή θέση μπροστά στους διαδηλωτές και οι αστυνομικοί ήταν ενήμεροι για την επαγγελματική ιδιότητά του. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 26 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με καταγγελία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, αστυνομικοί στην Κοζάνη ψέκασαν με χημικά τον δημοσιογράφο Κώστα Μαυρίδη, την ώρα που κάλυπτε διαδήλωση που ήταν σε εξέλιξη στην περιοχή. Ο δημοσιογράφος βρισκόταν σε διακριτή θέση μπροστά από τους διαδηλωτές και οι αστυνομικές δυνάμεις ήταν ενήμερες για την επαγγελματική ιδιότητά του.

Πού είναι το πρόβλημα με το Κράτος Δικαίου;

Η δυνατότητα των αστυνομικών να ασκήσουν βία διέπεται από τις ίδιες εγγυήσεις όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση, όπως αποτυπώνεται μεταξύ άλλων στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (Άρθρο 256) στο ΠΔ 141/1991 (Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, άρθρο 120) και στο ΠΔ 254/2004 (Κώδικας δεοντολογίας του αστυνομικού).

Τέλος, η χρήση βίαιων μέσων απώθησης εναντίον δημοσιογράφων αποτελεί βαρύτατη υπονόμευση της ελευθερίας του Τύπου, τον οποίο οι δημόσιες αρχές υποχρεούνται αντιθέτως να διευκολύνουν στην άσκηση του λειτουργήματός του.

Αν έχεις εντοπίσει παραβίαση του Κράτους Δικαίου, κάνε κι εσύ αναφορά!
ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΦΟΡΜΑΣ ΣΤΟ GOVWATCH
ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ GLOBALEAKS
Υποστήριξε το έργο του govwatch
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ