ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
Συντάκτριες/-ες
Vouliwatch
Το Vouliwatch είναι μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία ανοιχτής διακυβέρνησης, ενίσχυσης της διαφάνειας και της λογοδοσίας και προώθησης της δημοκρατικής συμμετοχής με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας.
Περισσοτερα
Η συντακτική ομάδα του Govwatch
Το Govwatch είναι μία ανεξάρτητη, μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του Vouliwatch, συλλογής, καταγραφής και αναφορών περιστατικών παραβίασης του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα. Στόχος του Govwatch είναι ανάδειξη υποθέσεων παραβίασης ή υπόνοιας παραβίασης των αρχών του Κράτους Δικαίου, η ενημέρωση πολιτών και φορέων, η ενίσχυση της ανάδειξης τέτοιων παραβιάσεων από την...
Περισσοτερα
Χριστιάννα Στυλιανίδου
Η Χριστιάννα είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, κάτοχος ΜΔΕ «Ποινικών Επιστημών” της Νομικής του ΕΚΠΑ και ΔΜΣ ”Ψυχιατροδικαστικής” της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ. Είναι δικηγόρος και συντονίστρια έκδοσης του ηλεκτρονικού επιστημονικού περιοδικού εγκληματολογίας και ποινικής δικαιοσύνης «CrimeTimes» του Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος.
Περισσοτερα
Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Ο Θοδωρής Χονδρόγιαννος είναι δημοσιογράφος. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών το 2015, αλλά σύντομα κατάλαβε ότι του αρέσει να διηγείται ιστορίες και αφιερώθηκε στη δημοσιογραφία. Το 2015 μετακόμισε στη Γερμανία, όπου εργάστηκε για το Offener Kanal, ενώ το 2018 παρακολούθησε το Summer Investigative Reporting Course του Columbia University....
Περισσοτερα
Άννα Κανελλοπούλου
Η Άννα Κανελλοπούλου είναι νομικός, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με εξειδίκευση στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο από το Leiden University. Ζει στις Βρυξέλλες και ασχολείται με Ευρωπαϊκή πολιτική με κύρια ενδιαφέροντα το μεταναστευτικό και την κλιματική κρίση.
Περισσοτερα
Λουλουδένια Κρίκη
Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες (BA) στο SciencesPo στην Γαλλία και έχει κάνει πρακτικές στην Διεθνής Αμνηστία και στην Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Είναι δόκιμη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) στον Τομέα Ρωσίας Ευρασίας και Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.
Περισσοτερα
Νεφέλη Λάππα
Η Νεφέλη είναι νομικός, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβαλλοντικό Δίκαιο και τη Βιωσιμότητα. Στο παρελθόν εργάστηκε ως δικηγόρος, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάστηκε ως Νομική Εισηγήτρια σε υποθέσεις ασύλου στην Ελλάδα. Το ακαδημαϊκό και επαγγελματικό ενδιαφέρον της επικεντρώνεται στα ανθρώπινα δικαιώματα,...
Περισσοτερα
Σοφία Παπαδήμα
Η Σοφία Παπαδήμα είναι νομικός, απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, με ειδίκευση το Διεθνές Δίκαιο Προστασίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, κάτοχος συναφούς Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (Νομική Δ.Π.Θ., 2019-2021). Έχει στόχο την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσω της δημόσιας συνηγορίας και της στρατηγικής νομικής εκπροσώπησης. Παράλληλα είναι μεταπτυχιακή...
Περισσοτερα
Μένια Παρασκευοπούλου
Είμαι φοιτήτρια της Νομικής σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Δημόσιο Δίκαιο και ειδικά τους τομείς του Συνταγματικού, των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της Πολιτικής Φιλοσοφίας. Ταυτόχρονα, ασχολούμαι ερασιτεχνικά με την φωτογραφία και τον κινηματογράφο και συμμετέχω ενεργά στις πολιτιστικές δραστηριότητες των αντίστοιχων τομέων...
Περισσοτερα
Κατερίνα Ταβλαδωράκη
Η Κατερίνα Ταβλαδωράκη είναι απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ενδιαφέρεται για την ανάπτυξη του αστικού πρασίνου και τα αστικά κοινά. Από το 2022 είναι σπουδάστρια κλασικού κλαρινέτου στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Περισσοτερα
Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου
Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕλΕΔΑ) είναι σωματείο με πολυετή δράση στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Περισσοτερα
Generation 2.0 RED
Το Generation 2.0 RED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ανθρώπων διαφορετικής καταγωγής που συνεργάζονται για να προωθήσουν την ισότιμη συμμετοχή σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, μέσω της ενδυνάμωσης των κοινοτήτων.
Περισσοτερα
The Manifold
Το Manifold είναι μια δημοσιογραφική, ερευνητική ομάδα με μέλη στην Αθήνα, τη Λευκωσία και το Λονδίνο. Η ομάδα δημοσιεύει μακροσκελείς έρευνες στην ιστοσελίδα The Manifold Files και αυτόνομα ρεπορτάζ σε διάφορα ανεξάρτητα μέσα, όπως το Inside Story, το Reporters United και το Solomon.
Περισσοτερα
HumanRights360
​Η HumanRights360 είναι μία οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Στην HumanRights360 πιστεύουμε ότι η ουσιαστική πρόσβαση στα δικαιώματά αποτελεί θεμέλιο λίθο της ένταξης και ότι η επίτευξη της κοινωνικής συνοχής επιτυγχάνεται μόνο μέσω της προστασίας των ατομικών, πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλου του πληθυσμού.
Περισσοτερα