ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Θοδωρής Χονδρόγιαννος 25 • 12 • 2021

Καταγγελίες του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου για αποκλεισμό του από την ΕΡΤ

Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Καταγγελίες του Ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου για αποκλεισμό του από την ΕΡΤ
25 • 12 • 2021

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιώργος Κύρτσος προχώρησε σε πολλαπλές καταγγελίες για αποκλεισμό του από την ΕΡΤ επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, κατά παράβαση των αρχών της αντικειμενικότητας και της πολυφωνίας που οφείλει να εφαρμόζει η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. 

Τον Δεκέμβριο του 2021 ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και μέλος της Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Γιώργος Κύρτσος προχώρησε σε πολλαπλές καταγγελίες για αποκλεισμό του από την ΕΡΤ επειδή διαφοροποιήθηκε από την πολιτική της κυβέρνησης και της άσκησε κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις συνέπειες της πανδημίας. 

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 25 Δεκεμβρίου, ο κ. Κύρτσος επανήλθε στο θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο αποκλεισμός του από την ΕΡΤ συνεχίζεται παρά τη δημόσια διαμαρτυρία του και την επιστολή που έστειλε προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, ο οποίος σημειωτέον ότι ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ πριν αναλάβει επικεφαλής της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης μετά τις εκλογές του 2019. Μάλιστα, ο κ. Κύρτσος ουσιαστικά προανήγγειλε ότι ως ευρωβουλευτής θα εγείρει το ζήτημα και σε ενωσιακό επίπεδο, ώστε να απαντήσουν όσοι τον αποκλείουν από την ΕΡΤ (1, 2). 

Είναι άξιο αναφοράς ότι μέχρι σήμερα η ΕΡΤ δεν έχει απαντήσει επίσημα στις καταγγελίες του ευρωβουλευτή.

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα με το Κράτος Δικαίου;

Σύμφωνα με τις επιταγές της αντικειμενικότητας και της πολυφωνίας, η ΕΡΤ οφείλει να παρουσιάζει τις πολιτικές θέσεις όλων των κομμάτων αναλογικά με την εκλογική δύναμή τους και να δίνει τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο σε πολιτικά πρόσωπα από όλο το πολιτικό φάσμα και ειδικά αυτά που έχουν εκλεγεί ή διοριστεί σε κάποιο δημόσιο αξίωμα, όπως είναι οι βουλευτές, οι ευρωβουλευτές και τα μέλη της κυβέρνησης.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος κατήγγειλε πολλαπλώς τον αποκλεισμό του από τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση επειδή άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με την ΕΡΤ μάλιστα να μην έχει δώσει μέχρι σήμερα επίσημες απαντήσεις. 

Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Περισσοτερα
Αν έχεις εντοπίσει παραβίαση του Κράτους Δικαίου, κάνε κι εσύ αναφορά!
ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΦΟΡΜΑΣ ΣΤΟ GOVWATCH
ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ GLOBALEAKS
Υποστήριξε το έργο του govwatch
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ