ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Θοδωρής Χονδρόγιαννος 27 • 09 • 2021

Επιστολή διαμαρτυρίας από το ΜέΡΑ25 προς την ΕΡΤ και το ΕΣΡ για «μηδενική προβολή» του κόμματος στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση

Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Επιστολή διαμαρτυρίας από το ΜέΡΑ25 προς την ΕΡΤ και το ΕΣΡ για «μηδενική προβολή» του κόμματος στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση
27 • 09 • 2021

Το ΜέΡΑ25 κατήγγειλε με επιστολή του προς την ΕΡΤ και το ΕΣΡ ότι η προβολή του είναι μηδενική στο δημόσιο τηλεοπτικό φορέα κατά παράβαση των αρχών της αντικειμενικότητας και πολυφωνίας, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 ο συντονιστής της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 Κώστας Μπιτσάνης έστειλε επιστολή στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Γαμπρίτσο, διαμαρτυρόμενος για απουσία των στελεχών του κόμματος από τις πολιτικές εκπομπές της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, την Ανεξάρτητη Αρχή που εποπτεύει τη λειτουργία των ιδιωτικών ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, αλλά και της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

 

Αναλυτικά η επιστολή του ΜέΡΑ25 ανέφερε τα εξής:

«Το τελευταίο εξάμηνο η προβολή του κοινοβουλευτικού κόμματος ΜέΡΑ25 είναι μηδενική στον δημόσιο τηλεοπτικό φορέα. Μόνη εξαίρεση η συνέντευξη του Γραμματέα του Κόμματος Γιάνη Βαρουφάκη στις 9/7/2021 στην πρωινή εκπομπή της ΕΤ1 λίγο πριν τις διακοπές.

Ο Γραμματέας του κόμματος, όχι μόνο δεν προσκλήθηκε να εμφανισθεί στη δημόσια τηλεόραση στις παραμονές του 1ου Συνεδρίου του Κόμματος, στις αρχές Ιουνίου 2021, όπως συνηθίζεται για όλα τα κόμματα, προς ενημέρωση των πολιτών, αλλά και στο σχετικό αίτημα που σας υποβάλαμε δεν μας αξιώσατε ούτε καν σε αρνητική απάντηση.

Για την παρουσία βουλευτών και στελεχών του κόμματος ούτε λόγος, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα έχουν καθημερινή και πολυπρόσωπη παρουσία σε όλες τις εκπομπές, καθημερινές και σαββατοκύριακου.

Σας καλούμε να προχωρήσετε άμεσα στην αναμόρφωση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης, ώστε στο μέλλον να τηρείτε τα όσα προβλέπονται σχετικά με την προβολή του έργου και των δραστηριοτήτων όλων των πολιτικών κομμάτων στα δημόσια τηλεοπτικά μέσα».

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα με το Κράτος Δικαίου;

Σύμφωνα με τις επιταγές της αντικειμενικότητας και της πολυφωνίας, η ΕΡΤ οφείλει να παρουσιάζει τις πολιτικές θέσεις όλων των κομμάτων αναλογικά με την εκλογική δύναμή τους, προσφέροντας τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό χρόνο στα κόμματα και τα πολιτικά πρόσωπα που εκπροσωπούνται στη Βουλή.

Ωστόσο, στην προκειμένη περίπτωση το ΜέΡΑ25 κατήγγειλε στην ΕΡΤ ότι οι παραπάνω αρχές παραβιάστηκαν, αφού η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν προσέφερε σε στελέχη του τον χρόνο που τους αναλογεί, παρά το γεγονός ότι το κόμμα εκπροσωπείται στη Βουλή.

Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Περισσοτερα
Αν έχεις εντοπίσει παραβίαση του Κράτους Δικαίου, κάνε κι εσύ αναφορά!
ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΦΟΡΜΑΣ ΣΤΟ GOVWATCH
ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ GLOBALEAKS
Υποστήριξε το έργο του govwatch
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ