ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Θοδωρής Χονδρόγιαννος 28 • 12 • 2020

Δημοσιογράφος καταγγέλλει απομάκρυνση από εφημερίδα εξαιτίας πιέσεων του Μαξίμου

Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Δημοσιογράφος καταγγέλλει απομάκρυνση από εφημερίδα εξαιτίας πιέσεων του Μαξίμου
28 • 12 • 2020

Τον Δεκέμβριο του 2020 η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη κατήγγειλε ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από το Βήμα μετά από πιέσεις της κυβέρνησης για ρεπορτάζ της, το οποίο αποκάλυψε σοβαρά προβλήματα στην καταγραφή των κρουσμάτων κορονοϊού.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2020 η δημοσιογράφος Δήμητρα Κρουστάλλη, η οποία εργαζόταν για 30 χρόνια στο Βήμα, κατήγγειλε ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εφημερίδα μετά από πιέσεις της κυβέρνησης. Σύμφωνα με την ίδια, η αντίδραση από το Μαξίμου ήρθε μετά από τη δημοσίευση ρεπορτάζ της για τα κενά και τις ανακρίβειες στα στοιχεία της πανδημίας, καθώς και για την ύπαρξη παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ) και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δίνεται ελλιπής και πλασματική επιδημιολογική εικόνα.

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα με το Κράτος Δικαίου;

Σε ένα Κράτος Δικαίου οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να ασκούν ελεύθερα και ανεξάρτητα, χωρίς λογοκρισία και πιέσεις, το επάγγελμά τους.

Παρά την κατοχύρωση της Ελευθερίας του Τύπου από το άρθρο 14 του Συντάγματος απέναντι και σε κρατικές επιρροές, στην προκειμένη περίπτωση η δημοσιογράφος καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το μέσο ενημέρωσης όπου εργαζόταν εξαιτίας αυθαίρετων πιέσεων που άσκησε η κυβέρνηση για ρεπορτάζ της, το οποίο αποκάλυψε τα κακώς κείμενα στη διαχείριση της πανδημίας.

Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Περισσοτερα
Αν έχεις εντοπίσει παραβίαση του Κράτους Δικαίου, κάνε κι εσύ αναφορά!
ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΦΟΡΜΑΣ ΣΤΟ GOVWATCH
ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ GLOBALEAKS
Υποστήριξε το έργο του govwatch
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ