ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ
ΑΝΑΦΟΡΕΣ
Θοδωρής Χονδρόγιαννος 03 • 05 • 2021

Ανακοινώσεις από δημοσιογραφικές οργανώσεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ

Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Ανακοινώσεις από δημοσιογραφικές οργανώσεις για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ
03 • 05 • 2021

Η Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών ζητάει να αποδοθεί δικαιοσύνη για την «άνανδρη δολοφονία» του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ και τονίζει ότι «καμία απειλή δεν πρόκειται να φιμώσει τους δημοσιογράφους». Σε αντίστοιχη ανακοίνωση προχώρησαν η Διεθνής και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων.

Στις 27 Απριλίου 2021 η ΕΣΗΕΑ έβγαλε ανακοίνωση για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία διαπράχθηκε στις 9 Απριλίου.

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα με το Κράτος Δικαίου;

Σε ένα Κράτος Δικαίου, όπου προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα και συγκεκριμένα η Ελευθερία του Τύπου, οι δημοσιογράφοι έχουν το δικαίωμα να ασκούν ελεύθερα και ανεξάρτητα το δημοσιογραφικό τους επάγγελμα, χωρίς λογοκρισία, επιρροές και απειλές ή βία εναντίον των ίδιων και της ζωής τους. 

Στο πλαίσιο της κατοχύρωσης της Ελευθερίας του Τύπου από το και της προστασίας των δημοσιογράφων από όσους στρέφονται εναντίον τους, η ΕΣΗΕΑ, μαζί με τις ΔΟΔ και την ΕΟΔ, ζητά να εξιχνιαστεί η «άνανδρη δολοφονία» του Γιώργου Καραϊβάζ που αποτελεί ένα έγκλημα που αποσκοπούσε στη φυσική εξόντωση ενός δημοσιογράφου και τη φίμωση της ελεύθερης έκφρασης.

Θοδωρής Χονδρόγιαννος
Περισσοτερα
Αν έχεις εντοπίσει παραβίαση του Κράτους Δικαίου, κάνε κι εσύ αναφορά!
ΕΠΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΦΟΡΜΑΣ ΣΤΟ GOVWATCH
ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ GLOBALEAKS
Υποστήριξε το έργο του govwatch
ΚΑΝΕ ΔΩΡΕΑ